Altele, Legea

Lider in domeniul serviciilor de mediu

                                     Deseori vad la stirile televizate precum si prin ziare, reprosuri care se aduc guvernantilor pentru ca Romania nu reuseste sa atraga si sa consume banii oferiti de Uniunea Europeana pentru proiecte. Normal ca vina cea mai mare este a Guvernului deoarece acesta prin legi ar putea organiza si simplifica mai bine activitatile necesare intocmirii, sustinerii, finantarii si executarii unui proiect de mare impact pentru comunitatile beneficiare. Exista multe linii de activitate pe care se pot face proiecte utile comunitatilor, dar eu consider ca pe linia combaterii problemelor de mediu este cel mai bine sa se investeasca deoarece un mediu curat inseamna un viitor bun pentru societate. Avem atatea terenuri aflate in proprietatea statului  si lasate de izbeeliste, fara nici o utilizare si acestea ar putea fi foarte usor folosite pentru proiecte privind energia regenerabila prin infiintarea de parcuri fotovoltaice sau eoliene, centrale termice pe biomasa, micro-hidrocentrale in functie de amplasamentul acestor terenuri. Orice institutie administrativa indiferent ca este vorba de o primarie de comuna sau de oras ar trebui sa investeasca in asa ceva si sa urmeze exemplul tarilor mult mai dezvoltate decat Romania, tari in care asemenea investitii sunt omniprezente si au dat deja rezultate bune. Totusi problema in Romania este aceea ca tot ce suna complicat este evitat, se cauta solutii facile pentru folosirea banilor europeni – un patinoar, un teren de fotbal, un parculet, o reabilitare a unei cladiri destinate educatiei continue a copiilor fie ea gradinita sau scoala. Eu nu spun ca nu sunt bune si acestea, dar parca ar trebui sa insistam si pentru viitor si sunt convins ca rezolvarea problemelor de mediu a fost ocolita deoarece nu exista experienta si pricepere in randul angajatilor unitatilor administrativ teritoriale pe aceasta problematica. Daca la constructii se pricepe  multa lume, cand vine vorba de mediu, de studii de mediu, de consultanta pentru optimizari de mediu, de sisteme de management pentru deseuri mai greu se gasesc specialisti.

                                 Tocmai de aceea este bine sa fie cunoscut faptul ca  managementul deseurilor este obiectul de activitate al echipei de experti din cadrul AUDITECO, specializati in ingineria mediului, mecanica fluidelor, chimie, geografie, constructii hidrotehnice si imbunatatiri funciare.
AUDITECO este o firma de audit si consultanta de mediu ce ofera solutii profesionale, optime si rapide la problemele de mediu ale organizatiilor si colaboreaza atat cu companii din industriile poluatoare cat si cu  organisme internationale de finantare a unor proiecte de infrastructura in Romania, administratii publice centrale si locale, firme de consultanta si audit financiar-contabil si persoane fizice preocupate de perfectionarea profesionala pentru a reduce riscurile si impacturile negative asupra mediului. Iata dragi primari ca veti cu cine va sfatui- noi asteptam rezultatele!