Altele

Despre oualele de prepelita!

                   Aud din ce in ce mai des vorbindu-se despre oualele de prepelita. Am prieteni care incepand din acest an cresc in gospodarie prepelite si pentru ca atunci cand ne-am intalnit au laudat mult oualele ca au gust bun si sunt foarte sanatoase m-am gandit sa caut informatii in largul internet si sa vad ce mai spun si altii despre acest subiect.

Scriu repede oua de prepelita si dau comanda „cauta” deschizandu-mi-se lumea prepelitelor prin site-uri ce promoveaza afacerea cresterii  prepelitelor, prin site-uri care ofera spre vanzare acest tip de oua , prin site-uri specializate in retete culinare sau chiar prin site-uri ce promoveaza diete bazate pe aceste oua speciale. Am citit cat mai multe articole si am facut media informatiilor pentru ca nu e chiar bine sa iei drept adevarat fara rezerve toata informatia gasita pe internet. Astfel, acum sunt in masura sa concluzionez si ma voi referi la beneficiile pe care consumul oualelor de prepelita le aduce.

                            Oualele de prepelita se stie ca sunt mai mici comparativ cu  cele de gaina avand o dimensiune de 25-30 % din cea a oului de gaina. Trecandu-se la analiza amanuntita a compozitiei oului de prepelita comparativ cu cel de gaina s-a constatat ca raportat la unitatea de masura  gram, oul de prepelita are de două ori mai multă Vitamina A, de aproape două ori mai mult B2, de peste trei ori mai multă vitamină B1, peste dublu B3, de două ori mai mult fier. De asemenea oul de prepelita este bogat şi în calciu, fosfor, şi tot restul complexului de vitamine B (12-9-6), A, D3 şi E.

                              Asadar oul de gaina este si el bun, dar e mai sarac in nutrienti fata de cel de prepelita care are mai mult colesterol „bun” HDL si care in plus datorita unei proteine unice, nu creeza alergii putand fi recomandat oricui.

                               De asemenea in curele pentru sanatate s-a stabilit ca oualele de prepelita au avut influenta pozitiva in tratarea unui spectru larg de afectiuni de la alergii la guta, de la ulcer gastric si digestie proasta la anemii si hipertensiune arteriala.