Altele

D-lui CSEKE Attila

             Ministerul Sanatatii, condus de dvs. este la fel de nefunctional, pe alocuri, dupa cum si biata mea Dacie se mai poticneste si obosita ma abandoneaza in mijlocul drumului indrumandu-ma sa fac autostopul.

                La miezul noptii, dupa o zi in care s-a simtit rau, sotia mea, mama a unui copil de 3 luni pe care-l hraneste natural, s-a  trezit avand o febra de 38,5 grade Celsius, problema fiind cu atat mai mare cu cat trebuia alaptat bebelusul. Pentru ca nu a reactionat pozitiv la tratamantul autoprescris si anume paracetamol si oscillococcinum, am plecat in miezul noptii la U.P.U. Focsani sa vad daca  se poate recomanda un tratament  mai bun. Norocul meu ca era chiar liber, insa personalul prezent mi-a comunicat ca nu se ocupa de febre, ci acest gen de afectiuni este in competenta Sectiei de boli Contagioase Focsani, unde am fost indrumat sa ma prezint .

                 Am ajuns si la „Contagioase „, unde, dupa ce am sunat la usa de 4 ori si nu a venit nimeni, m-am incapatanat sa continui actiunea perturbatoare de somn prin batai in usa. Si am avut dreptate, mi-a deschis o infirmiera cu fata umfltata de perna, sau avea  perna lipita, am intrat si atunci inca 3 asistente au iesit din doua camere, dar tot tulburate vizibil din somnul linistit la fel de lung, nu scurtat cu 25 %  la fel ca salariile. Am explicat eu situatia mai sus descrisa si am fost indrumat sa fac tot posibilul sa scad febra sotiei, dar de aceasta data cu comprese cu apa rece si  cu paracetamol supozitoare . Multumind pentru indrumare, nu am ce face si intreb :

               – Daca totusi nu scade febra pana la ora 2 cand trebuie hranit copilul, este vreun doctor de garda? Spun asta pentru ca voi solicita ambulanta, iar de la U.P.U. mi s-a spus ca va fi directionata  la Contagioase !

asist.    –  Pai mai bine insistati asa cu comprese si veniti dimineata , dupa 8 !

zic         – Pana la 8 trebuie sa hraneasca bebelusul de 3 ori, ce fac daca nu scade febra, las copilul sa urle de foame pentru a se face ora 8, stiut fiind faptul ca  alaptatul este interzis daca mama are febra peste 38,5 C ?

asist.     – Pai veniti atunci, la ora 8 !  ( facandu-se ca nu intelege )

zic          – Am inteles, dar daca nu va scadea febra vom veni cu ambulanta, indiferent de ora, insa unde va sta cu copilul ? Aveti salon amenajat ?

asist.     – Pai ce sa caute copilul aici? E „contagioase” !

zic          – Bine, dar copilul e dependent de mama, trebuie sa manance !

               M-am lasat pagubas si am plecat cu cele 2 sfaturi,  dar nu am putut folosi decat comprese cu apa rece pentru ca supozitoare paracetamol pentru adulti, mi s-a spus de la Farmacia 24 ca NU EXISTA !

 

 Alooooo, d-le ministru , ce sa fac daca duc sotia la „Contagioase” :

1. Abandonez copilul pe scara blocului meu !

2. Stau eu cu copilul si-l las sa planga de foame pana vine mama lui de la „Contagioase” , iar incepand cu ora 06 il abandnez in casa singur pentru ca eu plec la munca nefiind in concediu de cresterea copilului!

3. La ora 8 cand se va duce sotia la „Contagioase” va abandona copilul pe scari, la intrare ori in ambulanta deoarece nu avem pe altcineva, iar eu de la munca nu pot lipsi !

4. NU O MAI DUC !  Ne vindecam babeste in casa, dar iesim la miting sa nu mi se mai retina cotizatia pentru sanatate !

    Tu ce ai face ???? E vorba de Sectia de Spital inaugurata recent in cladire noua, bani , nu gluma !

   Si sa nu uit : Oare somnul e …………. contagios ???