Carte

Berurier în serai- San Antonio- Frederic Dard!

L-am însoțit pe neobositul comisar San Antonio în aventura lui în țara Kalabagiilor  unde a plecat însoțit de nedespărțiții săi amici, Pinaud și Berurier. Intriga romanului este reprezentată de răpirea într-un mod straniu a 2 agenți secreți francezi care aveau niște documente importante, răpire petrecută în mijlocul deșertului într-un stat unde ulterior se va vedea implicarea serviciilor secrete rusești. Deși au plecat pentru recuperarea lor 2 echipe de agenți secreți francezi, aceștia și-au pierdut viața în primele zile fără a apuca măcar să dea de urma celor răpiți.

Așadar trioul lui San Antonio pleacă în deșert pentru a salva persoanele răpite și pentru a îndrepta șifonată față a Serviciilor Secrete Franceze. Nu este un secret faptul că misiunea va fi îndeplinită în mare parte, secret rămâne modul în care se va petrece acțiunea pigmentată cu răsturnări multe de situație, crime, și împușcături. Deși mediul este ostil, San Antonio găsește timp să utilizeze la maxim limbajul umoristic, nu de putine ori replicile sale dându-mi pauză pentru râs.

Romanul este  primit de la colega Călin Maria – copaculcuvise.ro, și doresc să/l ofer la rândul meu persoanei- blogger care îl solicită printr-un comentariu prin care se obligă să ofere cartea mai departe unei persoane care la rândul ei ar urma să o dea altei persoane și tot așa mereu 😀 !