Altele

ATENŢIE, cumpărători săraci !!!!!

Ţinând cont de noile reguli ale întocmirii asigurărilor RCA îmi permit să dau un sfat în această lume plină de înşelăciuni şi parazitism :
Dragi pretendenţi la achiziţionarea unui autoturism second-hand, la negocierea preţului luaţi în calcul faptul că este posibil ca autoturismul să fi fost implicat în accidente rutiere, asigurarea lui să fi fost folosită pentru despăgubiri, iar dvs. deşi abia deveniţi proprietari veţi plăti o primă mai mare pentru asigurarea obligatorie RCA atât anul acesta cât şi în anii care vor veni !
Cel mai bine este să cumpăraţi autoturisme second hand cu asigurarea pe anul acesta achitată şi dacă va fi prima mai mare decât în mod normal , raportat la caracteristicile autovehicolului, să vă daţi seama că şi anul care va veni veţi avea mult de plată. Totuşi nici acest lucru nu vă poate feri de achiziţionarea unui autovehicul ” vinovat” de repararea altui autovehicul deoarece va dura o perioadă până să fiţi înştiinţat că vechiul proprietar nu a încheiat o asigurare valabilă deoarece la întocmirea ei a declarat în fals că autovehicolul asigurat nu fusese implicat ” cu vină ” în evenimente rutiere .
Dar ceva cu adevărat sigur ar fi să aveţi pe cineva care să fie broker de asigurări auto şi să-ţi verifice el autovehicolul pe care intenţionezi să-l cumperi dacă ” a fost sau nu vinovat de ceva anul trecut ” !
P.S. Sunt curios de atitudinea pe care o vor adopta bişniţarii de maşini faţă de această situaţie şi mai ales cum îi vor „ îmbrobodi ” pe clienţi ! 😀