blogalinitiative

Am avut aparat dentar !

                       Cea mai recenta campanie de la Blogalinitiative Bucuresti imi ofera ocazia sa-mi amintesc de un fapt real din copilaria mea !
Aveam vreo 5-6 ani si incepusem sa ma imprietenesc cu zana maseluta care-mi lua cate un dintisor de lapte si-mi oferea la schimb dinti noi pe care sa-i am toata viata. Dupa un timp mi se schimbasera aproape toti dintii insa incisivii superiori nu dadeau semne sa se clatine. Ma invatasem chiar si cu o mica umflatura pe care o simteam in spatele acestor dinti, inspre cerul gurii, dar la un moment dat umflatura devenise taioasa si m-am plans mamei. Aceasta s-a uitat si mi-a spus ca trebuie sa mergem la un cabinet stomatologic. La 3 zile de la aceasta descoperire am aflat, stand pentru prima data pe scaunul uni stomatolog, ca am o problema de ortodontie si ca se va rezolva numai pentru ca am ajuns la stomatolog, in caz contrar as fi ramas cu o dantura nealiniata pentru toata viata. Dupa consultatie s-a stabilit ca se impune confectionarea unui aparat dentar pe care sa-l port cat mai mult timp pana la rezolvarea problemei. Mi-a fost scos dintele de lapte care incepuse deja sa se miste, mi s-au luat masurile printr-o procedura nu prea invaziva efectuandu-se un mulaj, iar dupa 7 zile deschideam din nou usa cabinetului stomatologic pentru a-mi primi „solutia” problemei.
Am primit un aparat dentar care era confectionat dintr-un material plastificat si din niste legaturi metalice care aveau rolul de fixare pe mandibula ( maxilarul inferior ). Aparatul in sine actiona pentru a-mi impiedica maxilarul inferior sa se apropie de cel superior si eu stand mereu cu gura deschisa am fost indrumat sa imping cu limba dintele din interior spre exterior pana cand se va alinia. Ma credeti sau nu, dintele si-a ocupat locul sau firesc si am o dantura bine aliniata chiar si astazi.

                         Cu privire la purtarea unui aparat dentar am realizat imediat ca este in interesul meu si nu am avut probleme de acomodare mai ales ca nici colegii de joaca si de la gradinita nu au ras de mine. In zilele noastre parca se holbeaza mai mult oamenii la o persoana care poarte aparat dentar si chiar nu inteleg de ce. Norocul societatii este ca tehnicile de confectionare a aparatelor dentare au evoluat si exista chiar si aparate care desi purtate nu sunt vizibile pentru alte persoane, aparate de natura a ajuta la rezolvarea unor probleme de ortodontie chiar si in cazul pacientilor adulti.

               Un zambet placut merita orice efort si va spun sincer ca pentru multi oameni dantura interlocutorului este primul lucru observat si sigur apelam la un aparat dentar chiar si acum adult fiind daca nu rezolvam in tinerete aceasta problema! Familia Cris Smile numara 11.661 persoane si toti membrii sunt multumiti ca au avut parte de tratament la cele mai inalte standarde de calitate, acordat de personalul calificat al acestei clinici de stomatologie. Nici nu ar putea fi altfel daca tinem cont de faptul ca aceasta clinica de stomatologie acopera toate serviciile: profilaxie dentara, tratamentul cariilor, restaurari dentare, ortodontie, implantologie, chirurgie dentara, parodontologie. Cum in provincie de cele mai multe ori nu exista concurenta reala, preturile la serviciile specifice de stomatologie sunt destul de ridicate desi profesionalismul nu este intr-o continua perfectionare astfel incat cu aproximativ aceeasi suma de bani se poate deconta transportul dar si un tratament de specialitate efectuat la Bucuresti!