Altele

Alege, om sau diavol ?

A gresi e omeneste, dar a persista in greseala este diavoleste si a treia posibilitate nu mai exista! Desi la testele pe care le-am dat in vederea stabilirii profilului meu psihologic a reiesit ca sunt o persoana intransigenta, accept aceasta afirmatie si chiar mi-am insusit-o calauzindu-ma dupa ea. Si eu accept ca o persoana sa greseasca, desi imi vine greu sa accept atunci cand acea persoana a fost prevenita de mine cum sa evite greseala, insa cu siguranta devin neintelegator si nu mai accept situatia cand persoana in cauza „reuseste” sa repete acelasi tip de greseala.

In Romania s-a stabilit ca mai mult de 60 % din totalul persoanelor care au executat o pedeapsa privativa de libertate urmare a comiterii unor incalcari grave a prevederilor Codului Penal se intorc in sistemul penitenciar deoarece dupa liberare comit din nou fapte ilegale recidivand. Acest lucru este pus in mare masura pe seama impotentei societatii civile de a reusi sa-i integreze. Stampila de „puscarias” este mai puternica decat dorinta de a-i integra pe cei veniti din puscarie si astfel acestia sunt din start stigmatizati exclusi de catre angajatori din randurile celor care ar putea fi angajati.

Pe site-ul suntemprodusulmediului.ro este gazduit un program care are ca scop tocmai reintegrarea în societate și pe piața muncii a foștilor deținuți printr-o serie de activități de instruire ce au ca scop calificarea deținuților în meserii ecologice, instruirea personalului supraveghetor în vederea îmbunătățirii interacțiunii acestora cu deținuții și nu în ultimul rând emiterea unor recomandări pentru crearea unei rețele de centre de incluziune socială și analiza bunelor practici la nivelul Uniunii Europene cu privire la reintegrarea socială a deținuților prin intermediul unui studiu elaborat în cadrul proiectului. Reusita acestui program va aduce beneficii inestimabile societatii atat prin eliminarea unor anumite infractiuni pe care detinutii le-ar fi comis prin recidiva cat si prin rodul muncii lor care va fi folosit de societate.

Haideti sa intindem o mana !
[youtube=http://youtu.be/XjPgZRYQglg]